Coaching in Benin

Het is weer heerlijk om op Afrikaanse bodem te staan. De warmte, het ritme van de mensen, de kleuren. Nog nooit zoveel rook en (fijn)stof binnengekregen als in het verkeer in Cotonou, adembenemend. Cotonou en Benin bruist aan alle kanten, megadrukte.

Het is inmiddels najaar 2017. Vanaf juli 2013 heb ik ERCB (Église Reformée Confessante au Benin) begeleid om een nieuw financieel systeem op te zetten.
De afgelopen jaren is gewerkt aan opleiding en de daadwerkelijk inrichting van de administratie. Het traject met coaching dichtbij en coaching op afstand heeft geresulteerd dat er 3 financiële comités de financiën beheren en administreren. De maandrapportages verlopen inmiddels naar behoren en kunnen zelfstandig door betrokkenen uitgevoerd worden. Ook is er met de kerken een interne controle systeem opgezet. Dat is in het belang van de  toekomst van de kerken. Onderling vertrouwen wordt bevorderd door openheid en transparantie.

Dit jaar 2017 heeft alleen nog op afstand begeleiding plaatsvinden. Uiteindelijk moet het systeem open en transparant zijn voor de gebruikers intern binnen de ERCB als ook voor de donor in NL.